Continuen el registres de la Guardia Civil a Catalunya

Catalonia

La Guàrdia Civil ha entrat en diversos edificis de la Generalitat de Catalunya, entre ells, les conselleries d’Economia, que dirigeix el vicepresident, Oriol Junqueras, Exteriors, dirigida per Raül Romeva, Assumptes Socials i Governació i Administracions Públiques, en el marc de les recerques sobre el referèndum convocat per la Generalitat de Catalunya.

Els responsables polítics investigats en aquesta macrooperación seran investigats per prevaricació. Josep Maria Jové, secretari general d’Economia de la Generalitat de Catalunya i número dos del vicepresident Junqueras, ha estat detingut en el marc de l’operatiu desplegat a diverses seus del Govern. El president català, Carles Puigdemont, ha convocat un gabinet de crisi en el Palau de la Generalitat per analitzar la situació.

Malestar social i polític entre els catalans

A més d’aquestes tres conselleries, els guàrdies civils han entrat a la seu del Institut Català de Finances (ICF). A tot moment els agents de la Benemérita mantenen una fluïda comunicació amb els Mossos d’Esquadra. Unes 300 de persones s’han acostat a la Conselleria d’Economia amb esteladas i al crit de «votarem!», «fora les forces de l’ocupació!» i «aquesta és la vostra democràcia!». A mesura que avança el matí, la tensió és major.

A qualsevol moment pot saltar l’espurna de la violència, fins al punt que Tardá, a la vista de la situació ha demanat a crits calma als concentrats, als quals demanen que siguin pacífics. El president de la ANC, Jordi Sànchez, ha cridat a concentrar-se aquest dimecres davant la seu de la Conselleria d’Economia.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Junqueras ha insistit en les quals ha insistit que les accions policials no pararan el referèndum. La consellera d’Assumptes Socials, Dolors Bassa, ha apuntat en Twitter que «Catalunya està «en un estat de setge». ERC parla de «estat d’excepció» i sol·licita suspendre l’activitat parlamentària de l’Ajuntament de Barcelona. «Això és un estat d’excepció que no tolerarem», ha assegurat el president del grup d’ERC en el consistori, Alfred Bosch.