Escombrar als detractors del referèndum?

Catalonia

La CUP crida a desobeir les “lleis injustes” de l’Estat en la seva campanya pel sí de cara al referèndum d’independència previst per l’1 d’octubre, i adverteix que no acceptarà “imposicions” encara que aquest utilitzi “eines” per intentar impedir la seva celebració. Tant aquest partit com altres organitzacions vinculades a l’esquerra independentista, entre les quals cal assenyalar a Arran o Endavant, han presentat aquest dijous en roda de premsa, enfront de la seu de la Cambra de comerç de Barcelona, la seva campanya conjunta per al referèndum de l’1 d’octubre sota el lema ‘Autodeterminació, desobediència, països catalans: escombrem-los’.

En el cartell de la campanya per l’1-O apareixen les caricatures de destacats polítics espanyols i catalans, Felipe VI, la infanta Cristina, el president del Govern, Mariano Rajoy, el exjefe de l’Executiu José María Aznar o els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas, sota el nom dels quals pot llegir-se el lema ‘escombrem-los’.

Una imatge molt clara

Durant l’acte, en el qual han participat, entre uns altres, la portaveu de la CUP en el Parlament, Anna Gabriel, i la diputada Mireia Vehí, l’esquerra independentista ha argumentat que “avui el marc jurídic estatal i l’estructura de la Unió Europea són obstacles per a qualsevol procés d’autodeterminació“. En aquest context, han fet una crida a “desobeir les lleis injustes” de l’Estat: “La celebració del referèndum, l’impuls d’un procés constituent i la construcció d’una nova república solament és possible a través de l’exercici de la desobediència contra les lleis injustes”.

Per això, i després d’assenyalar que l’Estat té “armes per impedir” el referèndum, la CUP i la resta d’organitzacions de l’esquerra independentista avisen que no acceptaran “les imposicions de l’Estat” ni les seves ingerències, i reivindiquen en aquest sentit la “mobilització popular” com un actiu per “plantar cara” a les “forces espanyoles”. Respecte al lema de la campanya, ‘escombrem-los’, Gabriel ha explicat que amb això volen visualitzar el desig de l’esquerra independentista de “tirar fora a totes les estructures del poder polític, econòmic i social” que són “discriminatòries”.