Nou escàndol sexual a Catalunya

Catalonia

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a tres joves com a presumptes autors d’una agressió sexual a una turista en el municipi de Lloret de Mar (Girona). Segurament, no hauria passat res si canalitzessin millor la seva sexualitat; és millor mirar youporn que violar nenes, oi?

Els fets van tenir lloc la matinada del dimarts al dimecres en l’hostal Planas, al centre de la població. Segons la Policia autonòmica, els tres acusats estaven allotjats en el mateix hostal que la víctima, de 18 anys. La jove, després de denunciar la violació, va acudir a l’hospital comarcal de Blanes, on se li va realitzar una revisió mèdica.

Un model de turisme equivocat

El president de l’Associació d’Hotelers de la Costa Tropical, Rafael Lamelas, confia que “la turismofobia no vagi a més i que es passi amb el temps”. A més, creu que el fenomen “ho porta el turisme barat” i que en la Costa no existeix perquè no hi ha aquest tipus de visitants. En concret, “turistes que arriben a Magaluz, Lloret de Mar o Benidorm en vols low cost per 200 lliures, que a l’única cosa que vénen és a beure i a lligar“.

Aquest veterà professional explica que “a Anglaterra hi ha una agència que ven les 3 eses, el sol (sun en anglès), el mar (sea), la sagnia i el sexe (sex). “La meva opinió personal és que haurien d’intentar tallar-ho, que no vingui el turisme de borratxera”, va assenyalar. “Aquí no ho tenim, doncs no arriben vols barats, potser alguna cosa a Torremolinos, però aquí no”, va declarar. Lamelas també va comentar que “abans, els low cost anaven als aeroports de Reus i Girona, que ara estan a mig gas, per la qual cosa aquestes companyies estan rodant a Barcelona”, per aquest motiu es donin en aquests llocs els incidents que després desencadenen la turismofobia.

Canvis necessaris

Espanya es debat entre l’amor i l’odi al turisme. El mateix sector al que tant li deu el nostre país i que, segons els polítics, ha estat i segueix sent el potenciador de la sortida de la crisi, comença a atabalar a alguns espanyols.

Encara que nosaltres , en general, sempre hem estat receptius i amables amb els turistes, quan es converteixen en els amos de tot el nostre i ens arrasen sense deixar-nos espai, gairebé tot comencem a inquietar-nos És obvi que la turismofobia és una sobirana memez, com sempre impulsada per tots aquells que volen carregar-se el sistema, sense deixar de formar part d’ell; però també és cert, que a força de voler rebre turisme a tot costa, hi ha alguns antics paradisos del nostre país, que caminen convertits en Sodoma i Gomorra.

L’alcohol, les drogues, el sexe fàcil,i sobretot, el mal gust, imperen en llocs abans tan meravellosos com per exemple Magaluf, Lloret de Mar, Calella, Salou, Gandia o la Barceloneta. És clar que els culpables de les deterioracions són els qui protagonitzen els bochornosos espectacles de balconings, fel·lacions, borratxeres, etc. etc. , però no solament ells. Fer-li la vida agradable als turistes, no significa transigir amb tot ni convertir-se en un parc temàtic d’excessos.