Els hàmsters són tan actius sexualment com els conills

Sexe

Els hàmsters bebès poden ser els animals més bufons del món. Ells creixen jugant, lluitant, corrent en la roda per primera vegada. No pots negar que et sentiràs molt orgullós de les noves cries d’hàmster. També tindràs gairebé la mateixa quantitat de treball. Abans de pensar en la idea de deixar que la raça del teu hàmster segueixi creixent, considera les conseqüències. Però també has de tenir en compte que els hámsteres són molt actius sexualment, d’aquí el nom de xhamster, i en ocasions se’ls ha comparat amb els conills, molt coneguts per cardar com descosits.

Com es comporta un hàmster?

A diferència dels Sirians, els hàmsters Nan són sociables i poden viure en pau, tant en la naturalesa com en captivitat. Viuen bé si s’ajunten quan són joves i es deixen madurar junts. Encara que algunes femelles poden ser sexualment madures als 30 dies, els Campbell, Siberianos i l’hàmster Xinès, normalment comencen a reproduir-se quan tenen entre 60 i 90 dies d’edat. Els Roborovski no són tan previsibles, però s’ha sabut que tenen les seves primeres ventrades entre els 4 i 18 mesos d’edat.

El període de gestació dels hàmsters Nan aquesta entre els 18 i 30 dies, sent la mitjana els 21 dies, a més els hàmsters Roborovski normalment és d’uns 30 dies. Entre els hàmsters Nan, sempre existeix la possibilitat que el parell s’apariï de nou dins d’un període tan curt com 24 hores després de donar a llum a una ventrada. Es coneix que altres parelles no s’aparien una altra vegada fins que les cries siguin deslletades.

El part de la femella d’hàmster

Just abans de donar a llum, la femella d’hàmster de Sibèria, Nan Xinès i Roborovski tirés al mascle del niu durant uns dies. No és un període molt llarg però després ell es convertirà en un col·laborador valuós per ajudar a cuidar a les cries. El mascle Campbell, no obstant això, interactua des del moment del naixement i no rep aquests dies de descans i relaxació abans de ser cridats a ajudar a la femella i a les cries.

Científics canadencs han observat que els mascles Campbell ajuden a treure a les cries del canal de part de la mare, llevar la placenta, obrir les vies respiratòries de la cria i després “compartir un berenar de placenta amb la mare”. Encara que la majoria de les femelles nanes són de la mateixa àrea geogràfica, les nanes Campbell es troben en un ambient de desert més dur. Com a resultat, es creu que els mascles romanen en el cau al moment del naixement per ajudar a mantenir a la femella i a les cries prou calenta per sobreviure.